19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Ödüller sahiplerini buldu

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen "7. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında amatör ve profesyonel dalda düzenlenen belgesel film yarışmasında, dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 

Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde 17 profesyonel ve 38 amatör filmden dereceye girenler, yapılan değerlendirme sonrasında belirlendi. Profesyonel dalda 4 film dereceye girerken, bir filme jüri özel ödülü verildi. Amatör dalda ise 3 film dereceye girdi, 1 film de Süha Arın özel, 2 film de özel ödüle layık görüldü. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak proje yarışması da düzenlendi. Proje yarışmasında ise 3 proje ödül aldı. 

Profesyonel Belgesel Film Yarışması'nda "Çan Yapımı" belgeseliyle Onur Uzun birincilik, "Yaşayan Müze" belgeseliyle Kurtuluş Özgen ikincilik, "Tutkulu Ezgiler" belgeseliyle Zühre Saral Gökağaç ve "Ahtapot Avcısı" belgeseliyle Devrim Erdoğan üçüncülük ödülünü aldı. Profesyonel dalda Jüri Özel Ödülü'nü ise "Adrapin Oicata" belgeseliyle Diana Logreira Campos aldı. Amatör dalda Şenol Çöm "Göç" belgeseliyle birinci, Hakan İnan "Sultan devri" belgeseliyle ikinci, Mutlu Karaağaç "Gewok" isimli belgeseliyle üçüncü oldu. Süha Arın Özel Ödülü ise "Zamana Direnen Tarih Zeyrek" belgeseliyle Hakan Karademir'in oldu. 

Amatör dalda özel ödülü "İlmik İlmik Anadolu" belgeseliyle Deniz Şanlı alırken, Ankara Sanat Tarihçileri Derneği Ödülü'nü ise "İki Çomak Bir Parça Bez" belgeseliyle Ekrem Gege aldı. Proje dalında da, "Işıklar Kapısı Anadolu" projesiyle Kemal Sevimli, "Stil Inmotion The Daily Danse Of Culture" isimli projeyle Kanadalı yönetmen Jessy Forsyth ve "Çan Peşinde Bir Ömür" projesiyle Fatih Karakaya ödül aldı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 15:45:15
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 13:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?