15
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Medeniyetler müzesi

Kasım ayında yapılan Dünya Miras Şehirleri toplantısına ev sahipliği yapan Karabük'ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu'yu dünyaya çok iyi aktardıklarını ve yapılan görüşmeler sonucunda tarihi kent Safranbolu'da 218 Dünya Miras Şehri'nin kültürlerinin yer alacağı bir medeniyet müzesi yer alacağını söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, yaptığı açıklamada, 5 kıtadan insanların Safranbolu'da buluştuğunu söyleyerek, "Onlara kültürümüzü anlattık, açılan sergilerde birbirlerinin kültürleri hakkında bilgi sahibi oldular. Bu seminer sonrasında bir eksikliğimizi daha tespit etmiş olduk.

Dünya kentiyiz. Burası sadece Safranbolulular'ın değil, bütün dünyanın malıdır. Yılda 15 bin civarında yabancı turist dünyanın çeşitli yerlerinden geliyor. Safranbolu'ya gelen yerli ve bu yabancı turistlerin birbirleriyle kaynaşması, kültür alışverişinde bulunabilmeleri için bir çalışma başlattık. Dünya Miras Şehirleri'ne 5 kıtadan Safranbolu ile birlikte 218 kent üye. Bu üye kentler ile resmi yazışmaları başlattık.

Bu kentlerden kültürlerine ait doneler gelecek. 218 kentin zengin kültürlerini, medeniyetlerini anlatan bu doneleri, yapımı tamamlanan ve çok yakın zamanda hizmete girecek olan eski hükümet konağında sergileyeceğiz. Çok zengin bir sergi ve müze olacak. Ziyarete gelen insanlar orada dünya ülkeleri ve özellikle içinde miras barındıran ülkeler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu çalışmanın Safranbolu'da yapılması bizlere ayrı bir onur veriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 23:10:34
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 23:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?