1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Cebeci, Peru'da sempozyuma katıldı

UNESCO Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu 8. Dünya sempozyumu Peru’nun Cusco kentinde 20–24 Eylülde yapıldı. Sempozyumda Türkiye’yi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Safranbolu Belediyesi temsil etti. Türkiye’den yalnız Safranbolu Belediyesi'nin oy kullandığı sempozyumda UNESCO Dünya Miras Şehirleri Başkanlığı seçimi de yapıldı.

UNESCO Dünya Miras Şehirleri Başkanlığına yeniden George Gıannopoulos seçildi.  Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Nihat Cebeci ve Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Uysal’ın katıldığı sempozyumda birçok toplantı ve work-shop çalışması yapıldı. Sempozyumda Safranbolu’nun tanıtımını kapsayan İngilizce bir sunum yapan Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci 10–12 Kasımda Safranbolu’da yapılacak olan Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu Avrasya Turizm Seminerine herkesi davet etti.

Bu toplantı aracılığı ile Safranbolu’yu Dünyaya bir kez daha tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Başkan Cebeci Düzenlediği Basın toplantısında Safranbolu’nun sahip olduğu somut ve soyut mirastan, bunların nasıl korunduğundan ve gelecek kuşaklara nasıl aktarılacağından bahsetti. Özellikle soyut miras dediğimiz örf adetlerimize, folklorumuza, yöresel yemeklerimize daha fazla önem vererek bunları da dünyaya tanıtıp tescil ettirme amacında olunduğuna değinerek konuşmasını tamamladı

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 13:04:08
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 12:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?