6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Balıkçının yüzü güldü

Kastamonu'da yıllardır hasreti çekilen Palamut balığı, bu yıl hem balıkçıların hem de yöre halkının yüzünü güldürdü.
Sezonun açılmasıyla birlikte Karadeniz'in serin sularında Palamut avına çıkan Kastamonulu balıkçıların yüzü, ağlarına takılan tonlarca Palamut sayesinde gülüyor.

Kastamonu'nun ilçelerinde Cide başta olmak üzere İnebolu ve Abanalı balıkçıların Palamut avından boş döndüğü görülmüyor. Teknesi uygun olan bir balıkçı günde ortalama 5 ila 50 bin arasında Palamut tutuyor. Bir balığın ortalama 750 gr ile 1 kilogram arasında geldiğini belirten balıkçılar, toptan satışların balığın durumuna göre değiştiğini, tanesinin 2 ila 4 YTL arasında alıcı bulduğunu ifade etti. Kastamonu sahillerinde tutulan balıkların çoğunun büyük kentlere gittiğini de ifade eden balıkçılar, Palamut balığının sürekli yer değiştirdiğini, olası bir kaçışın yaşanmaması halinde, sahil ilçelerine önemli bir ekonomik girdi sağlayacağını belirtti.

Öte yandan, Palamut avlamak için Samsun, Sinop gibi illerden büyük teknelerle gelen profesyonel balıkçılarda Kastamonu'nun sahil ilçelerinde liman ve balıkçı barınaklarından yakaladıkları balıkları kamyonlarla büyük kentlere sevk ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 12:53:43
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 12:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?