24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Dortek kapı Sharon Stone'un evinde

Ürünlerini dünyaya ihraç eden Kastamonu'daki Dortek kapı fabrikası aktris Share Stone başta olmak üzere birçok ünlünün evinin kapısını yaptı.

Kastamonu-Ankara karayolunda faaliyet gösteren Dortek kapı fabrikası Libya'daki Fatih Üniversitesi'ne 252 adet çelik kapı gönderdi. 2008 yılının ilk ihracatı olarak gönderilen kapılar konteynırlara yüklendikten sonra tırlarla İstanbul'a, oradan da deniz yoluyla Libya'ya gönderildi. En son Kazakistan'da bulunan bir hastaneye 2 bin 600 kapı üreten fabrika dünyanın birçok ülkesine kapı ihraç ederken ünlülerin evlerinin de kapısını da yaptı.

Fabrikanın Planlama Müdürü Halil İbrahim Menteş, Fransa, Azerbaycan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bayiliklerinin bulunduğunu söyledi. Fabrikada üretilen kapıların birçok ülkeye ihraç edildiğini belirten Halil İbrahim Menteş, kapı ihracatı yapılan ülkeleri Kazakistan, Almanya, Amerika, Hollanda, Libya, Suriye ve Dubai olarak sıraladı.

Planlama Müdürü Menteş, birçok ünlü evinin kapısının da fabrikaları tarafından üretildiğini kaydetti. ''Temel İçgüdü'' filmiyle tanınan dünyaca ünlü aktris Share Stone'un evinin kapısını da fabrikalarında yaptıklarını belirten Menteş, "Türkiye'de Tamer Karadağlı, Aykut Kocaman, Muazzez Ersoy ve Seda Sayan gibi ünlülerin evlerinde Dortek kapı kullanılıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?