5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Başkanlar toplandı

Kastamonu Kooperatif Birliği Başkanları, Kurumlar Vergisi Yeni Yasa Tasarısı'nı masaya yatırdı.

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde Antalya'da düzenlediği toplantıya katılan Yönetim Kurulu Üyesi H. Yılmaz Karaduman, birlik başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda, TBMM'de önümüzdeki günlerde görüşülecek Kurumlar Vergisi Yasa Tasarısı'nın Muafiyetler Başlıklı 4. maddesi tartışıldı. Toplantıda Başbakan ve bölge milletvekillerine faks yağmuruna tutulması kararı verildi. Türkiye Milli Koop. Yönetim Kurulu Üyesi ve Kastamonu Tüketim Koop. Birliği Başkanı H. Yılmaz Karaduman, yakın bir zamanda TBMM'de görüşülecek Kurumlar Vergisi Yasa Tasarısı'nın Muafiyetler Başlıklı 4. maddesinin (L) bendiyle yapılmak istenen düzenlemede, Tüketim Kooperatifleri ile Taşımacılık Kooperatifleri tamamen kapsam dışı tutulmak istendiğini belirterek, "Daha önce Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 7/16 maddesiyle düzenlenen muafiyetten yararlanma koşullarının en önemlisi olan faaliyet konularıyla ilgili olarak kurulmuş bulunan 'Üst kuruluşa da üye olmaları' hükmü yeni düzenlemede yer almamaktadır.

Bu durum dikey örgütlemede zayıflamaya yol açacak ve böylelikle de kooperatiflerin denetim sorunu daha da ağırlaşacaktır. Kooperatifleri üst örgütlere girmeye teşvik ederek ve hatta zorlayarak denetim konusunda Devletin ilgili birimleriyle Kooperatif Üst Kuruluşlar'ın yetki ve sorumluluk paylaşmaları beklenirken şimdi onbinlerce kendi başına buyruk kooperatif tablosuyla karşı karşıya kalınacaktır" dedi.

Toplantıya, Kastamonu Esnaf Kefalet Koop. Birlik Başkanı Ahmet Çırakoğlu, TAŞIKO-Otomobilciler ve Şoförler Odası - Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Bilal Civcioğlu, Köy Koop. Birliği Müdürü S.Özcan Özdemir, Kuzey Koop. Birliği Başkanı İsmail Terzi katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 14:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmazkaraduman IP: 78.188.16.xxx Tarih : 15.03.2008 21:24:38

merhabasayınbaşkanım.öncelikle.aynı.ismi.vesoy.ismimizin.benzemisine.okadar.sevidimki.ben.şunu.demek.isterim memleketimize biraz yatırım yapılsa ve şu gürbet eleriden memletimize dönsek memleketimizokadar güzel yapmışınizki insanın geri gelmemesi geliyor saygılar  yılmaz karaduman taşköprü