4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kirazın yeni adresi

1986 yılında kurulan ve 10 bini aşkın çalışanıyla 17 ülkeye ihracat yapan, bu arada siyah incir ihracatı kapasitesinde dünyanın, kiraz üretim kapasitesinde ise Avrupa'nın 1. kuruluşu olan Alara Tarım A.Ş., Kastamonu çiftçisiyle buluştu.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada, Alara Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Taner Kastamonu çiftçisine seminer verdi. Taner üretim ve ihracatın artması için Kastamonu'nun önemine dikkat çekerek, "En kısa zamanda Kastamonu'da da kiraz bahçelerimiz olacak" dedi.

Kastamonu çiftçisine Kastamonu'daki kiraz üretimine yönelik planlarını da anlatan Taner, "Yurt dışına ihracat edilen sebze ve meyvenin yüzde 50'si kiraz. Amacımız doğru ürünü, doğru zamanda kullanmak üretip ihraç etmek. Kastamonu'da bu anlamda doğru bir zaman ve doğru bir yer.

En kısa zamanda Kastamonu'da kiraz bahçeleri kuracağız. Çünkü diğer ülkelerle yarışımızda üretimimizi daha fazla arttırmamız gerek. 1997 yılından beri yüzde 100 artış gösteren üretimimizi daha yukarı çekeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 15:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?