5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Sosyal Riski Azaltma Projesi

Kastamonu merkezinde, 2005 yılında Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, 1.5 trilyon lira yardım sağlandı.

Kastamonu Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın 2005 yılında hazırladığı projelerden 12'si, SRAP kapsamında uygulandı. Hazırlanan bu projelerde yaklaşık bin 300 aile faydalandı. Birçok vatandaşın istihdamı sağlandı. 2006 yılında da SRAP kapsamında, istihdam, eğitim, gelir getirici ve tarımsal projeler adı altında hazırlandığı projelerinden de 485 ailenin faydalanacağı açıklandı. Ayrıca Kastamonu'ya SRAP kapsamında bu yıl 885 milyar lira ödenek gelmesi bekleniyor. Gelecek ödenek dahilinde ise hazırlanan projeler hızlı bir şekilde uygulamaya konulacak. İlk ödenekle birlikte SRAP kapsamında hazırlanan 2 proje daha uygulamaya konuldu.

İlk olarak Kastamonu El Dokumaları Araştırma Merkezi'nde yapılan törende, El Dokumaları Eğitim projesinde pilot bölge olarak seçilen Kastamonu Merkeze bağlı İmam Köyü'nden 15 bayana el dokuma eğitimine başlandı. Seçilen bayanlar 8 ay eğitim aldıktan sonra usta öğretici belgelerini almaya hak kazanacak. 2. olarak ise Serdar Kökçü'nün işleteceği ve SRAP kapsamında açılan mobilya dükkanı oldu. Kastamonu süt fabrikası mevkiinde açılan bu mobilya dükkanında sipariş üzeri kapı, masa ve benzeri ağaç işleri yapılacak. SRAP kapsamında yapılan bu etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu halkını el dokumaları konusun da eğiteceklerini, çünkü bu şehrin tarihinde el dokumalarının önemli olduğunu vurguladı.

Kastamonu'nun 2005 yılında SRAP'a hazırladığı projelerden 1.5 trilyon yardım aldığını da söyleyen Kara, "2006 yılında bu projelerimize devam edeceğiz. Bu projeler doğrultusunda insanlarımıza istihdam sağlayacağız. Tarihimizi kültürümüzü yaşatmak için el dokumalarına önem vermemiz gerek. Bizler yapacağımız çalışmalarla Kastamonu tarihini yaşatacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 16:10:32
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 18:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?