5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Başesgioğlu, baba ocağında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Kastamonu'nun Daday İlçesi'nde tekstil fabrikasının açılışını yaptı.

Daday'da, Bakan'ın gelişi sırasında kurban kesilerek meşaleler yakıldı. Fabrika açılışı sırasında Başesgioğlu, kendisini karşılamaya gelen CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım'a, Kastamonu'nun sorunlarını her platformda ilettiği için teşekkür etti.

Yıldırım'ın memleket sevdalısı biri olduğunu söyleyen Başesgioğlu, "Biz memleketimizi ancak bu şekilde kalkındıra biliriz. Siyasete girdiğimizden bu yana, hizmet konusunda siyasi parti ayırımı yapmadık. Bizim derdimiz hizmet, bizim derdimiz fukaralığı yenmek. Bu anlamda bizimle her kim bu mücadelede birlik olursa, onunla kol kola oluruz. Sigortalılara yapmış olduğumuz değişiklikleri biliyorsunuz. Şu anda Genel Sağlık Sigortası üzerinde çalışıyoruz. Bu kanun çıktığı zaman sağlık yönündeki bir problemlerimizin azalması konusunda önemli bir mesafe alacağız. Herkes genel sağlık güvencesi kapsamına girecek. Çocuklarımız, 18 yaşına kadar anne-baba sigortalı, Bağ-Kur'lu olduğuna bakmaksızın devletin genel sağlık sigortası kapsamında olacak. Hastane ayrımı kalmayacak. Doktor seçme imkanınız olacak. Sizin istediğiniz gibi bir sağlık hizmeti getirmek istiyoruz. İnşallah 2007 yılında bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Başesgioğlu, konuşmasının ardından tekstil fabrikasının açılışını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 17:50:37
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 11:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?