6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Haydi yatırımcılar sıra sizde

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyen işadamlarını düşündüren en büyük sorun nihayet çözümlendi. Yıllardır konuşulan, ancak çözümü konusunda bir türlü adım atılamayan OSB'nin elektrik şebekesi projesi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nda ihale edildi.

1.313 trilyon lira keşif bedeli bulunan projenin yapım ihalesine dört firma teklif verdi. İhaleyi, yüzde 35.80'lik tenzilatla RG İnşaat Enerji Taahhüt Ticaret ve Sanayi Ltd. Şrt. kazandı. Kastamonu Valisi Mustafa Kara, OSB'nin önündeki en büyük sorunun aşıldığını, şimdi sıranın yatırımcılarda olduğunu söyledi. Bu yılın sonuna kadar Organize Sanayi Bölgesi'nin elektriğe kavuşmuş olacağını belirten Vali Kara, "İhale şartnamesine göre yıl sonunda iş bitmiş olacak. Ödenek sıkıntısı diye bir şey söz konusu değil. OSB'ye yatırım yapacak işadamları bir an önce çalışmaya başlayabilirler" dedi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Meclis Başkanı Selçuk Arslan da, yatırımcının önündeki en büyük engelin aşıldığını belirtti. OSB'nin kısa sürede arzu edilen seviyeye geleceğine inandığını da ifade eden Arslan, elektrik projesinin maliyetinin yaklaşık 1.3 trilyon lira olduğunu, işin yıl sonuna bitirilecek olmasının da kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Öte yandan, Türkiye Elektrik İletişim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan trafo merkezinin kurulması çalışmalarına da başlanacağı öğrenildi. Trafo merkezi ihalesini kazanan firmanın yetkilileri Kastamonu'ya gelerek trafonun yapım çalışmalarına start verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 17:39:40
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 17:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?