7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Kastamonu batıya açılıyor

Kastamonu Köy Kalkınma Kooperatifler Birliği (KKKB), birlikler nezdinde bugüne kadar Türkiye'de benzeri uygulanmamış uluslararası bir ortaklığa imza atmaya hazırlanıyor.

Almanya Kooperatif ve Raiffeisen Konfederasyonu (DGRV) ile ortaklaşa proje uygulaması konusunda görüşmeler yapan Kastamonu Köy Kalkınma Kooperatifler Birliği Başkanı Erol Akar, iki sivil toplum örgütü arasında iyi niyet mektuplarının yazıldığını ve bazı projelerin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini söyledi.

Projeler kapsamında birliğe bağlı kooperatiflerin çalışma alanlarında teknik yardım, veri tabanının oluşturulması, uzman yardımı ve ileriye dönük projelerin üretilmesinde alt yapının hazırlanması gibi çalışmaların DGRV ile ortaklaşa yapılacağına işaret eden Akar, Kastamonu'daki kooperatifçiliğin gelişmesi açısından işbirliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye'de birlik bazında uluslararası düzeyde bugüne kadar ortaklığa gidilmediğini, ülke açısından bir ilkin Kastamonu'da yaşanacağına işaret eden Erol Akar, "OKAB'a DGRV ile ortak proje sunduk. Projenin kabulü halinde ikincisini yürürlüğe koymayı planlıyoruz" dedi.

DGRV'nin üst düzey yetkililerinin birliklerini ziyaret ettiğini, çalışmaları yerinde izlediklerini de ifade eden Kastamonu Köy Kalkınma Kooperatifler Birliği Başkanı Akar, geçtiğimiz günlerde iki uzmanın kente geldiğini ve bölgede araştırmalar yaptığını belirtti.

Projenin, özellikle orman köylüsü için alternatif gelir kaynakları yaratılması, hayvancılığın ve sütçülüğün geliştirilmesiyle bilgi ve teknik donanımı sağlayacak çalışmaları kapsayacağını da vurgulayan Akar, iki birlik arasındaki birlikteliğin üreticiye ciddi katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti. Akar, "DGRV'den önümüzdeki günlerde yeni bir uzman heyet daha gelecek. Onlar da kendi alanlarında incelemelerde bulunacak ve rapor hazırlayacak. Bu raporlar kooperatiflerimizin daha teknik çalışmasına da ışık tutacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 14:15:03
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?