7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Yatırımcıları valiye şikayet ettiler

Kastamonu İnebolu İlçesi'ne bir grup, turizmin baltalanacağını gerekçe göstererek, 30 milyon dolarlık 2 tersane kurmak için müracaat eden yatırımcıları Valiliğe şikayet etti.

İnebolu İlçesi'ne yapılacak tersanenin turizmi baltalayacağını öne süren yaklaşık 50 kişilik grup, Kastamonu Valisi Mustafa Kara'ya dilekçe vererek yatırımcıları şikayet etti. İnebolu Limanı'nın yakınına yapılması planlanan 30 milyon dolarlık 2 tersane için ilçeye gelen yatırımcıların şikayet edilmesi, bazı vatandaşların da tepkisini çekti. Yatırımlar için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz yatırımcıya belediye binasını tahsis ediyoruz. İnebolu'ya çakılacak bir çivi için bize düşen neyse yaparız. 2 hemşehrimiz tersane yapmak için ilçemize geldiler. Yatırımlarının toplam değeri 30 milyon dolar. Birileri çıkıp Valiliğe dilekçe vermiş. Neymiş efendim ilçede turizm baltalanırmış. İnebolu'da kaç gün turizm oluyor. Tersane liman bölgesinde turizm alanıyla alakası yok. Bunu yapanlar kendi şahsi çıkarlarını düşünüyorlar. Bir tarafta İnebolu halkı var bir tarafta 3-5 kişi var. Biz yatırımcıya tüm kolalığı sağlamaya hazırız. Bu tersane ilçemize yapılmalı. Sayın Valimiz konuyu inceliyor. Ben bu konuda olumlu bir sonuç alınacağı kanaatindeyim. Yıllarca yatırım yok diye bekledik. Kimse şahsi menfaatlerini ilçe ismi kullanarak ön plana çıkartmasın" şeklinde konuştu.

İlçeye tersane için müracaatta bulunan armatör Abdullah Çetinkaya ise karşılaştıkları zorluklardan yorulduğunu ve yatırıma karşı çıkanları anlayamadığını belirterek, "Ben buralıyım. Bu nedenle ilçeme bir yatırım yapmak için geldim. 60 yaşında bir insanım hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Böyle giderse yatırımdan vazgeçeceğim. Bu tersanede yaklaşık 500 kişi çalışıp 15 bin tonluk gemiler yapılacak. Ayrıca bu tersanenin birde yan sanayisi olacak. Biz yatırım için geldik diye ödül ya da alkış beklemiyoruz, ancak en azından engel çıkartılmasın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 15:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?