4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

"Şu Çılgın Türk" Kastamonu'da

"Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman, Atatürk tarafından Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirilişinin 85. yıldönümünde İnebolu'ya gelerek konferans verdi. 

Konuşmasında, 35 yıldır iktidara gelenlerin halkı sevmediğini, koltuğunu veya makamlarını sevdiğini söyleyen Özakman, "Polatlı'daki kurtuluş şölenine ve İnebolu'daki şölene katılmayan siyasetçiler ile devlet erkanını içimden kınıyorum. Çünkü bugünler bizim bağlılığımızın göstergesidir. Bu tür törenlere herkes koşa koşa, uça uça gitmelidir" diye konuştu. 

Türkiye'de yapılan eğitimde gençlere yeteri kadar tarihin anlatılmadığını öne süren Özakman, "Eğer gerçek tarih anlatılmış olsaydı, ne bugün Atatürk tartışılırdı ne de laiklik. Biz Atatürk'ü de, laikliği de yanlış anlattık. Bu nedenle gençlerimizin büyük bir çoğunluğu yurt dışına gitmek istiyor. Biz bu memleketi güzel ve gerçek anlamıyla anlatabilseydik bu gençlerimiz, bu vatanı bırakıp yurt dışına gitmezdi" ifadelerini kullandı. 

Sevr Antlaşması'nın siyasi bir antlaşma olmadığına değinen Özakman, Sevr'in özünde Haçlı ruhunun barındığını ve aşağılık bir paçavradan ibaret olduğunu söyledi. Dünyanın en barbar antlaşmasının Sevr olduğunu iddia eden Özakman, "Bu antlaşma ne kadar barbarsa Osmanlı Devleti'ne bunu dayatmak ta o kadar barbarlıktır" dedi. Özakman, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Ankara Polatlı'daki törenlere de İnebolu'da yapılan kutlamalara da, ne hükümetten ne de devlettin üst kurumlarından isimler katıldı. Bu basite alınacak bir konu değil. Her günde kutlanmıyor. Bu tür programlara koşa koşa, uça uça gelinmesi gerekir. Ben bu kişileri kınıyorum. Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadele ile önemli bir rolü olan bu ilçenin şeref gününe herkesin katılması gerek. Bu cumhuriyetin gerçek sahipleri kadınlardır. Cumhuriyete sahip çıkın. Biz ne zaman Atatürk'ün izinden ayrıldıysak o zaman kafamızı taşa çarptık. Bakın Atatürk'ün başlattığı kalkınma hamlesini sürdürseydik şimdi dünyanın en borçlu ülkesi olmazdık. Bizi hep borçla kalkınılır türküleriyle kandırdılar. Biz kandırılmaya layık bir millet miyiz? Biz dünyanın en başarılı milletiyiz. El üstünde tutulması gereken bir milletiz".
Konuşmasında son olarak Ermeni soykırım iddialarına değinen Özakman, eğer böyle bir soykırımın yapıldığına dahi en ufak bir şüphesi olsaydı utanarak bunu açıklayacağını belirtti. Özakman, bu tür söylentilerin Türkiye'yi parçalamak için uygulanan bir oyun olduğunu da ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 21:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?