5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Kastamonu Türkiye'ye örnek olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle başlatılan Haydi Kızlar Okula kampanyasının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Dün yapılan toplantıya Kastamonu Vali Yardımcısı, İl Kampanya Yürütme Kurulu Başkanı Nurettin Ateş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Kastamonu'da bulunan tüm ilk okul müdürleri ve muhtarlar katıldı. Toplantının amacının, ilde okula gitmeyen ve hiç kayıt olmayan çocuklar ile önümüzdeki yıl okula başlayacak çocukları tespit etmek olduğu belirtildi.
Vali Yardımcısı, İl Kampanya Yürütme Kurulu Başkanı Nurettin Ateş, Kastamonu'da okula gitmeyen kız öğrenci sayısının oldukça az olduğunu belirtti. Ancak kampanyanın amacının kızların okullaşma oranını yüzde 100'e ulaştırmak olduğunu söyleyen Ateş, "Bunu başaramamamız için hiçbir neden yok. Düzgün ve disiplinli bir çalışmayla, el ele verip kızlarımızı okula göndereceğiz. Bu kampanya sadece buradaki insanların sorumluluğunda değil, tüm Kastamonulular'ın sorumluluğu altındadır. Hedefimiz bir kız çocuğu dahi kalmayacak şekilde okula devamlılığı sağlamaktır. 2006-2007 eğitim öğretim yılında bütün çocuklarımızı okula göndereceğiz" dedi.

Bu kampanyada muhtarların ve okul müdürlerinin önemli rol oynadığını vurgulayan Milli Kastamonu Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, kendisinin ve tüm okul müdürlerinin kapılarının muhtarlara ardına kadar açık olduğunu belirtti.

Kendisinin okul ziyaretlerinde ilk olarak sınıflardaki kız öğrencileri saydığını ifade eden Sezer, "Muhtarlar bu ekibin vazgeçilmezidir. Bakanlığımız 3 yıldır çok güzel reformlar yaptı. Önümüzdeki yıllarda da yapacaklarıyla okula gitmeyen kimse kalmayacaktır. Bizler yapacağımız çalışmayla Türkiye'de örnek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ilgaz ise, cehalet ve bilgisizlikle hiçbir yere varılamayacağına işaret etti. Bu kampanyanın bir vatandaşlık hizmeti olduğunu belirten Ilgaz, tüm muhtarların ellerinden gelen bütün yardımı yapacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 18:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?