5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Mahalli İdareler Kongre Merkezi

Türkiye'nin en son teknolojiyle yapacağı Mahalli İdareler Kongre ve Eğitim Merkezi (MİEM) Projesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca onaylandı. MİEM'in ihalesi yapıldıktan sonra 2 yıl içinde bitirilecek.

Tamamen bittiğinde Kastamonu'nun ekonomisine yıllık yaklaşık 50 milyon dolar katkı sağlaması beklenen Mahalli İdareler Kongre Eğitim Merkezi (MİEM) projesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye'yi Kastamonu'ya çekecek olan Mahalli İdareler Kongre Merkezi artık ihaleye kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesğioğlu'nun İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde oluşturulan MİEM hayata geçmek için geri sayıma başladı. Kongre Merkezi'nin Haziran veya Temmuz ayları içerisinde ihalesinin yapılması bekleniyor.

Türkiye'nin en güzel ve son teknolojiyle Kastamonu Kadıdağı mevkiine yapılacak olan 500 kişilik kongre merkezinin yanı sıra 200 yataklı iki otel, çalışma alanları, toplantı salonları, sosyal bölümler ve dinlenme alanları da yapılacak. MİEM projesi üstünde çok durduklarını ve iyi bir çalışmayla başarıya ulaştıklarını belirten Kastamonu Valisi Mustafa Kara, "Bu projede ödenek sıkıntımız yok. İhale yapıldıktan 2 yıl sonra bitirilecek. Bittiğinde Kastamonu'ya ve Türkiye'ye büyük katkı sağlayacak"dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 18:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamdi bıyıklı IP: 88.225.14.xxx Tarih : 21.04.2006 13:56:15
bir an önce bitirilmesini ilimizin kalkınması açısından heyecanla bekliyoruz.Çok yerinde bir çalışma..