5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Ambulans var şoför yok

Ordu'nun 28 beldesindeki sağlık ocaklarına tahsis edilen ambulanslar şoför bulunamadığı için çürümeye terk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı son dönemde Ordu'nun Akkuş'ta 3, Aybastı'da 1, Çaybaşı'nda 1, Fatsa'da 5, Gürgentepe'de 2, İkizce'de 3, Kabadüz'de 2, Kabataş'da 2, Kumru'da 1, Mesudiye'de 2, Perşembe'de 3, Ulubey'de 1 ve Ünye'de 2 beldeye ambulans tahsis etti. Tahsis edilen bu 28 ambulansa rağmen sadece Çaybaşı'nda İlküvez, Fatsa'da Yalıköy, Kabadüz'de Merkez, Kabataş'ta Merkez, Kumru'da Merkez ve Mesudiye'de Topçam Sağlık ocaklarında şoför bulunuyor.

Halen Akkuş'ta Merkez, Salman ve Seferli, Aybastı'da Merkez, Fatsa'da Aslancami, Duayeri, Aydoğan ve Düzyayla, Gürgentepe'de Işıktepe ve Eskiköy, İkizce'de Merkez, Devecik ve Yoğunoluk, Kabadüz'de Yokuşdibi, Kabataş'ta Alankent, Mesudiye'de Çavdar, Perşembe'de 1 Nolu, Kırlı ve Medreseönü, Ulubey'de Merkez, Ünye'de Pelitliyatak ve Tekkiraz belde sağlık ocaklarında ambulans bulunurken şoför bulunmuyor. Ambulansı olup şoförü olmayan sağlık ocaklarında olağanüstü acil vaka olduğunda belediye ve diğer kurumlardan şoför talep ediyor. Bu talep zaman zaman kesintiye ve zaman kaybına yol açıyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 17:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Taylan Odabaşı IP: 78.187.32.xxx Tarih : 11.01.2009 12:53:17

TÜRKİYE İLGİNÇ BİR MEMLEKET, İSTEDİĞİN ZAMAN BULALAMAZSIN, ETRAFA BAKINCA TONLARCA VAR AMA ELİNİ UZATIP ALAMAZSIN. AMBULANSLARA ŞÖFOR BULUNAMIYOR ÇÜNKÜ 24 SAAT ÇALIŞIYORLAR.BİR YERLEŞİM YERİNDEKİ MİLLİ EĞİTİM,KAYMAKAMLIK VEYA VALİLİK, OKULLAR,PTT GİBİ KURUMLARIN TAMAMINDA KADROLU VE SAYISINDAN FAZLA ŞÖFOR MEVCUT. BU PERSONELİ UYGUN BİÇİMDE DAĞITMAK VEYA GÖREVLENDİRMEK ÇOK MU ZOR