5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Ordu'da kuş gribi şüphesi

Ordu`da aynı aileden 3 kişi kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvururken, Edirne`nin İpsala ilçesine bağlı Esetçe beldesi kuş gribi şüphesiyle karantinaya alındı.

Ordu`da Gürgentepe ilçesinden gelen ve isimleri açıklanmayan bir kişi ile 2 çocuğu, kuş gribi şüphesiyle Ordu Devlet Hastanesi`ne başvurdu. Bu kişiler kontrol amacıyla tedavi altına alındı.

Başhekim Dr. Atilla Öztürk, endişe edecek bir durumun olmadığını söyledi.

Bu arada, Edirne`nin İpsala ilçesine bağlı Esetçe Beldesi kuş gribi şüphesiyle karantinaya alındı. Söz konusu beldede kanatlı hayvanların itlafına başlandı.

Beldede iki vatandaşın ölen tavuklarının kuş gribi testi için İstanbul Pendik Veteriner ve Kontrol Araştırma Enstitüsü`ne gönderilmesinden sonra, hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Beldenin kuş gribi şüphesiyle karantinaya alınarak, giriş ve çıkış yapan araçların dezenfekte edildiğini belirten yetkililer, 2 bin 200 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini söylediler.

Esetçe`nin 21 gün süreyle karantina altında tutulacağını ifade eden yetkililer, ``Tüm kanatlı hayvanlar itlaf edilecek. Bir yandan da kümesler dezenfekte edilecek`` dedi.
aa
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 18:19:08
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 21:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?