8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Emine'nin girişimi sonuç verdi

Rize gezisi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne çıkarak kulakları duymayan kardeşi için yardım isteyen 8 yaşındaki Emine'nin girişimi sonuç verdi. 

Rize'nin Tophane Mahallesi'nde ikamet eden Ali Gürbüz'ün 8 yaşındaki kızı Emine Gürbüz, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta gerçekleştirdiği 3 günlük Rize ziyaretinin son gününde, Erdoğan'ın yolunu keserek kulakları duymayan 6 yaşındaki kardeşi Mustafa Gürbüz için yardım istemişti. Emine'nin gözyaşları karşısında oldukça duygulanan Başbakan Erdoğan, minik kızın gözyaşlarını elleriyle silmiş, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfi Çırakoğlu'na da gerekenin yapılması yönünde talimat vermişti. Başbakan Erdoğan'ın bu talimatı üzerine minik Mustafa, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde muayene edildi, kalan tedavisinin devamı için İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Hastanesi Ağır İşitme Merkezi'ne sevk edildi. 

Oğlu Mustafa Gürbüz ile birlikte Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfi Çırakoğlu'nu ziyaret eden baba Ali Gürbüz ise kızı Emine'nin yardım çağrısına cevap veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dua ederek, "Allah, Başbakanımız'dan razı olsun. Her yere gerekli talimatları verdi. Oğlumun sağlığına kavuşabilmesi için çalışmalar başlatıldı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Çırakoğlu ise Başbakan'ın kendilerine verdikleri talimat üzerine durumu incelediklerini, ilk muayenesini kendi hastanelerinde gerçekleştirdikleri küçük Mustafa'yı İstanbul Tıp Fakültesi'ne sevk ettiklerini söyledi. Başhekim Çırakoğlu, Mustafa'nın 4 yaşını geçtiği için kendisine yapılacak tedaviye cevap vermesinin zor olduğunu da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 14:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?