9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yabancı gezginlere zabıta engeli

Bisikletle dünya turuna çıkan yabancı gezginler, Rize'de fuar alanında izinsiz olarak konaklamak isteyince zabıta engeline takıldı. 

Avrupa'dan bisikletle Türkiye'ye gelen ve buradan da Gürcistan'a geçmek isteyen bir grup yabancı hokkabaz, Rize Belediyesi Fuar Alanı'nda konaklamak istedi. Bisikletleri ve malzemeleriyle birlikte izin almadan fuar alanındaki bir standa yerleşen grup, belediye zabıtasının engeliyle karşılaştı. Akşam saatlerinde Rize'ye gelerek fuar standına yerleşen grup, ilginç bisikletleri, değişik çalgıları ve giyimleriyle dikkat çekerken, vatandaşların da ilgi odağı oldu. Ancak fuar alanına izinsiz yerleşen gruba zabıta müdahale etti. Olay yerine gelen zabıta ekipleri grubun geceyi fuar kabininde geçirmesine izin vermeyerek, grup üyelerini fuar kabininden çıkartarak uzaklaştırdı. 

Bu sırada sarhoş bir vatandaşla yabancılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Sarhoş vatandaş saksofon çalan yabancıya, "Tın tın şişirdiniz başımızı. Kalkın gidin, Yeter, rahat bırakın Türkiye'yi" derken, grup üyelerinden biri de Avrupa'dan geldiklerini ve dünyayı dolaştıklarını belirterek, "Biz hokkabazız. Müzik çalıp ilginç gösteriler yaparak para kazanıyoruz. Buradan Gürcistan'a gideceğiz. Geceyi geçirmek için buraya sığındık. Aramızda Fransız, Arjantinli, Kanadalı, ABD'li, İspanyol ve Belçikalı 10 arkadaş var" dedi. 
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 18:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 85.97.124.xxx Tarih : 29.05.2006 01:21:31
kusura bakmayın ama arkadaslar rizelilerden ancak bu şekılde bır karsılama beklenır ...........nefretle kınıyom rıze beledıyesının bence bu mısafırlerı bır gunluğune agırlayıp mısafırperverlık gostermesı lazımdı çok ayıp.....rıze beledıye baskanı halil bakırcıya burdan seslenıyom lütfen daha akıllı kulturlu beledıye zabıta personelı ıstıyoruz