5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

En güzel kivi yarışması

Rize Valiliği tarafından kivi yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve tanıtımı amacıyla "En Güzel Kivi Yarışması" düzenlendi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) salonunda düzenlenen yarışmaya Rize'den toplam 20 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar yetiştirdikleri en iyi meyvelerle kıyasıya yarışırken yarışta jüri olarak Rize Tarım İl Müdürü Kamil Kanat, Rize Ziraat Odası (RZB) Başkanı Nevzat Paliç ve diğer ilçe oda başkanları görev aldı. En güzel kiviler belirlenirken, kivi kalınlığı ve rengi kriter olarak alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda Pazar İlçesi'nden yarışmaya katılan Mustafa Memoğlu'nun yetiştirdiği kiviler 1. seçildi.

Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Rize Valisi Enver Salihoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Ruhi Candan ve vali yardımcılarının ellerinden aldı. Yarışmanın 1.'si Mustafa Memoğlu 350 YTL'lik hediye çekiyle ödüllendirildi. Yarışmada ayrıca, bahçe yetiştiriciliği açışından birçok üreticiye örnek olan Burhan Acar'a da teşekkür plaketi verildi.
Yarışma sırasında konuşan Rize Tarım İl Müdürü Kamil Kanat, "Türkiye'de yıllık 25 bin ton kivi tüketimimiz var. Üretimimiz ise 10 bin ton civarında. İlimizde ise ortalama 2 bin 500 ton kivi üretilmektedir. Üretimimizi 15 bin ton daha arttırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 17:09:55
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 17:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?