8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Köy halkından kirli hava isyanı

Rize merkeze bağlı Akarsu Köyü sakinleri, köylerinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Asfalt Şantiyesi'nin bacasında filtre bulunmayışını protesto etti.

Sabah saatlerinde şantiyenin önünde toplanan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grup, tesisteki bacadan çıkan dumanın sağlıklarını ve yaşama şartlarını sıkıntıya soktuğunu belirtti. Eylemi önceden haber alan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Asfalt Şantiyesi yetkililerinin, çalışmayı durdurdukları gözlendi.

Köy sakinlerinden Suna Dinç ve Melek Dinçer yaptıkları açıklamada, "Yaz aylarında bile pencerelerimizi açamıyoruz. Çocuklarımızı oyun oynamaları için bahçeye çıkartamıyoruz. Yıkadığımız çamaşırları açık havada asınca kararıyorlar. Çocuklarımız sürekli hasta oluyor. Sürekli antibiyotik kullandıkları için gelişmeleri olumsuz etkileniyor. Biz yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Köyün eski muhtarlarından Recep Uzun ve Bayram Dinç ise yaptıkları açıklamada, "Konuyla ilgili başvurmadığımız yer kalmadı. Onlarca şikayet dilekçesi yazdık. Konuyu Çevre Bakanlığı'na kadar ulaştırdık. Rize Çevre Müdürlüğü bizi dikkate bile almadı. Arabaların egzozları bile kontrol ettirilirken, çevreye böylesine zehir yayan bir asfalt plenti neden kontrol edilmiyor. Biz kamu yararına olan her şeyden yanayız. Bu tesisin kaldırılmasını değil bacasına filtre takılmasını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 19:18:56
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 19:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?