9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mucize ameliyat

Rize'de doğuştan gözleri görmeyen Mecit Demircan'ın, Ayışığı Derneği'nin yardımıyla yapılan operasyon sonucu gözleri açıldı. Hayatında ilk kez gören Demircan, evlenmek istediğini söyledi.

Doğduğu günden bugüne kadar görmeyen, sadece 21 yaşına kadar ışığı seçebilen Rize'nin Çamlıbel Mahallesi'nde oturan Mecit Demircan (51), son 30 yıldır en ufak bir ışığa hasretti. Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mustafa Erbaş'ın aracılığıyla genel merkezi Rize'de bulunan Ayışığı Yardımlaşma Derneği Demircan'a sahip çıktı. Derneğin topladığı paralarla ameliyat ettirilen Demircan, artık tamamen görebiliyor. Yeniden doğduğunu belirten Demircan, evlenmek istediğini belirterek, "Görmek çok güzel bir duygu. Dünya kafamda canlandırdığımdan çok farklı. Çok mutluyum. Evlenmek istiyorum" dedi.

Doğduğu günden bu yana göremediği için okuma yazma bilmeyen Demircan, gün boyu gazetelerin resimlerine bakarak televizyon izliyor. Aynı zamanda ayakları sakat olduğu için yürüyemeyen Demircan, aynı derneğin yardımıyla yürüme umudu ile yaşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mustafa Erbaş, "Biz Mecit'in durumunu biliyorduk. Konuyu Ayışığı Derneği'ne ilettik. Yardımlarıyla gözleri açıldı. Ayakları da sakat. Aynı derneğin yardımıyla ameliyatını yaptıracağız. Eğer yürüyemez ise kendisine bir sakat arabası alınacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 13:37:46
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 13:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?