5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tel örgüye tepki

Rize Sahil Yolu Geçişi'nin, trafik kazalarındaki ölümlerin engellenmesi amacıyla yol boyunca tel örgü ile örülmesi, vatandaşları kızdırdı.

Sahil Yolu Rize Geçişi'nin trafiğe açılmasının ardından şu ana kadar 10 kişinin kazalardan ölmesi üzerine, Karayolları tarafından, yol üzerinde bulunan yaya geçitleri kapatılarak tel örgü çekilmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Yol üzerinde üst ve alt geçidin bulunmamasının sahile geçişleri engellediği belirtilirken, Müftü Mahallesi sakinleri yol üzerinde toplanarak, yaya geçitlerinin kapatılmasını protesto etti.

Mahalle sakinleri, yetkililerden en kısa zamanda üst geçit yapmalarını isterken, mahalle muhtarı İhsan Mandev, en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınmasını isteyerek, "Yetkililerden buraya bir an önce çözüm bulmalarını bekliyoruz. Yol üzerinde meydana gelen ölümlerin önlenmesi için tedbir alması gereken yetkililer, 5 kilometrelik yolu tel örgülerle kaplayarak tamamen yaya ulaşımına kapattı. Tedbir böyle mi alınır? İnsanları sahilden kopartmak mıdır?

İnsanlar ekmek almak için 5 kilometre yol gitmek zorunda kalıyor. Yeni yolun açılması için Trafik Komisyonu'nun aldığı 6 maddelik kararlar vardı. Bu kararlar arasında yaya geçitlerine uyarıcı ışıklar ve beton uyarıcılar konulması kararlaştırılmıştı. Ancak bunlar yapılmadan yol trafiğe açıldı. Ölümler yaşandı. Şimdi suçlu halkmış gibi halk cezalandırılıyor. Biz en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınarak yaya yolarının açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 10:39:57
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 14:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?