5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Akaryakıt istasyonlarına ceza yağdı

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Samsun'da Akaryakıt Pompalama Ödeme Kaydedici Cihaz bağlantısını yaptırmayan 19 akaryakıt istasyonuna 30 bin YTL para cezası kesildiğini söyledi. 

Akaryakıt pompalarına ödeme kaydedici cihaz bağlatma mecburiyetinin Samsun'da 1 Temmuz'dan itibaren başladığına dikkat çeken Şuayip Sevgi, bu bağlamda akaryakıt istasyonlarının sürekli denetim altında tutulduğunu kaydetti. 

Yazar kasa sözleşmesi bulunmayan ya da montaj tarihini geçiren istasyonlara pompa başına 460 YTL, bu yükümlüğü yerine getirenlerden fiş ya da ödeme kaydedici belge vermeyenlere Vergi Usul Kanunu'na göre belge başına 129 YTL ve aldığı yakıt karşılığını almayan sürücülere ise bu miktarın beşte biri oranında cezai müeyyide uygulaması yapıldığını belirten Sevgi, "Bu kapsamda vergi kayıp ve kaçağının engellenmesini sağlamak amacıyla denetim elemanları tarafından akaryakıt istasyonlarıyla ilgili yapılan vergi denetiminde 49 istasyonda denetim yapılmıştır. Bunlardan 19 istasyon hakkında, 30 bin YTL tutarında usulsüzlük cezası kesilmiştir. Konuyla ilgili olarak denetimler, 10 günde bir devam edecektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 09:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?