6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Canik'te konut atağı

Canik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü Proje Ruhsat Servisi verilerine göre, Canik beldesinin 4 yılda 4 bin konut büyüdüğü belirlendi.

Beldedeki konutlaşma oranının her geçen gün arttığını belirten Canik Belediyesi İmar İşleri Müdürü Kamuran Toker, bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyledi.

Konutlaşma açısından Canik'in geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan Toker, "Gelişme alanların rantabl bir şekilde değerlendirilmesi ile Canik, büyüme açısından büyük yol kat edecek. Beldemizin gerek zemin gerek arazi yapısı ve gerekse de manzara bakımından yatırımcıların dikkatini çekiyor. Beldemizde sosyal belediyecilik adına beldemizin her yönden gelişmesi için imar planlarının en az 100 yılı baz alınarak yapılmıştır. Bu nedenle beldemizde çağdaş ve düzenli site konusundaki yapılaşma hız kazanmıştır. Bu noktada 7 tane sitenin ruhsatlandırılması yapılmış ve bir kısmı ise tamamlanma aşamasına geldi Özellikle Hasköy ve Toptepe mahalleleri bunun en güzel örneği. Düvecik ve Dereler köyleri ile Haci İsmail Mahallesi tarafında konutlaşma olması bakımından yoğun talepler gelmekte" dedi.

Yaşanan değişimin Canik'i yatırımcının gözdesi haline getirdiğini vurgulayan Toker, merkezi yerlerde de mevcut çarpık ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek için TOKİ ile yapılan protokol çerçevesinde dönüşümün başlayacağını kaydetti.

Toker, "Bu bağlamda TOKİ ile yapılan anlaşma gereği Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Canik'te hayat bulacak. Bu projenin hayata geçmesiyle Canik, çağ atlayacak ve bu proje ile tüm Türkiye'ye örnek olacak. Düzenli ve çağdaş yapılaşma nedeniyle, cazibe merkezi haline gelecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 17:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?