24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

İşadamları Avusturya'da

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yoğun ziyaret programında Avusturya İş Geliştirme Merkezi'ni de ziyaret eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) heyetini, merkezin Türkiye Yetkilisi Marion Schramm kabul etti. 

Burada bir konuşma yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun ekonomisine yön veren ve Türkiye'nin en etkin odalarından biri olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın il ekonomisinin gelişmesi ve yatırımcılara iş alanları oluşturulması konusunda yaptıkları faaliyetleri anlattı. 

Sakoğlu bu çerçevede, özellikle iş adamlarının ihracata yönelik çalışmalarına oda olarak büyük destek verdiklerini belirterek, "Bu anlamda odamızda hizmet veren birimlerimiz mevcut, özellikle AB ülkelerine ihracat yapmak isteyen üyelerimiz için bilgi ve danışmanlık ve partner bulma gibi konularda odamız bünyesinde faaliyet gösteren Samsun Avrupa Bilgi Merkezi yoğun faaliyet göstermektedir. Şubat 2007 tarihinde bu amaca yönelik olarak organize ettiğimiz Samsun İhraç Günleri Projesi çerçevesinde 13 değişik ülkeden 60 işadamını Samsun'a getirerek, 300 Samsunlu işadamımızla ikili görüşme fırsatı sağladık. Yapılan toplam 1132 ikili görüşmede ciddi anlamda iş bağlantıları sağlandı" dedi. 


Sakoğlu ayrıca oda bünyesinde faaliyet gösteren İhracatı Geliştirme Merkezi Temsilciliği ve Ekonomi Enstitüsü aracılığıyla iş adamlarına ihracat ve dış ticarete yönelik eğitim programlarını da düzenlediklerini dile getirdi. 

Avusturya İş Geliştirme Merkezi Türkiye Temsilcisi Marion Schramm ise Avusturya ekonomisiyle ilgili brifing vererek, ortak yatırım alanları ve işbirliği imkanları konusunda görüşlerini aktardı. Schramm, Samsun TSO tarafından Şubat ayında düzenlenen İhraç Günleri organizasyondan haberdar olduklarını ve son derece başarılı bir çalışma olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, "Bu düşünceyi de, yaptığınız başarılı organizasyonu da tebrik ediyoruz. Büyük ilgi uyandıran bu organizasyonunuzun gerek ülkemizde gerekse de sizin ülkenizde başka illere de örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu. 

Daha sonra Avusturya'nın ulusal gazetelerinden biri olan Wirtschaftsblastt Verlags AG ile bir röportaj gerçekleştiren Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun ekonomisinin yapısı ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi. Sakoğlu, röportajda Samsun'u 'Fırsatlar Merkezi' olarak nitelendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:54:29
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 12:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?