6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kırmızı et üreticisi teşvik peşinde

Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, hayvancılığın gelişmesi için devletin kırmızı et üreticisine teşvik vermesi gerektiğini söyledi.

Bafra'nın Tepecik köyünde 18 yıldır hayvan üreticiliği yapan Erdal Doğan, "Devletin Kırmızı et üreticilerine mutlaka teşvik vermesi gerekir. Eskiden olduğu gibi kilo başına destek verilmelidir" dedi.

Bafra'da 40 bin büyükbaş hayvanın olduğunu belirten Erdal Doğan, Tepecik köyünde 500 büyükbaş hayvan üretimi yaptığını ve açık besiciliğinde ise 6 kişinin çalıştığını söyledi. Hayvan besiciliğinin gelişmesi için ucuz teşviklerin şart olduğunu ifade eden Doğan, "Ülkemizde kırmızı et tüketimi yeterli değil. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi et ve süt tüketimini artırmalıyız. Tarımsal üretim içinde hayvancılığın payı yüzde 50 olmalıdır. Avrupa Birliği'ne dahil ülkelerde hayvancılığın payı yüzde 50 ila yüzde 60 seviyesi arasında görülüyor. Ancak ülkemizde hayvancılık sayısı da yüzde 25 seviyesindedir. Hayvancılığın gelişmesi için ülkemizde öncelikle barınak sorunu halledilmelidir. Gereken destekte teşvik oranında verilirse, üretim ve tüketim kayıt altına alınabilir. Çünkü ülkemizde tüketilen etin yüzde 40'ı kayıt dışı olduğu için devletimizin kaybı olmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 10:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?