6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kamu kalite belgesi peşinde

Samsun Valiliği bünyesinde ve bağlı kamu kuruluşlarında çalışan personele yönelik kalite yönetimi çalışması başlatıldı.

Valilik ve bağlı kuruluşlarında TS-EN-ISO 9001-2000 kalite belgesi alınması için çalışma başlatıldı. Kalite yönetimi çalışmaları kapsamında Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda 28 kamu personelinin katılımıyla 7 gün sürecek olan 'Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimi TSE Samsun Ürün Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı' tarafından verilmeye başlandı.

Seminerin açılışına katılan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kaliteli ve daha iyi bir hizmet vermek, kurumlar arasında çalışma sisteminin üst seviyede yapılması, vatandaşlara temel kamu hizmetleri noktasında beklentileriyle doğrudan ulaştırılmasına yönelik toplam kalite belgesine dönük eğitim çalışması başlatıldığını söyledi.

Samsun Valiliği'nin tüm birimlerinin ve bünyesindeki müdürlüklerinin kalite belgesiyle buluşmasının vatandaşların kamudan daha verim almasını sağlayacağını ifade eden Güzeloğlu, çalışma ortamlarının ve karşılıklı ilişkilerin iyileştirilmesinin personelin gelecek ve bürokratik olarak yükselme hedefine hizmet etmeyi sağlayacağını vurguladı.
"Kalite ve kaliteye dayalı rekabet kavramı bugünün gerek kamu ve gerekse özel işletme dahil yönetim birimlerinin temel vazgeçilmezidir" diyen Güzeloğlu, "Bundan bağımsız ve bundan ayrı bir kamu yönetimim ne çağdaş olması, ne de başarılı olunması mümkün değildir. Samsun Valiliği olarak geç kalmış bir çalışmayı 2008 yılı içerisinde tamamlama hedefimizi ortaya koymuş bulunuyoruz. Ben inanıyorum birçok kurumuzla birlikte valilik olarak koyduğumuz hedef doğrultusunda, kamu yönetimi il ve ilçelerde hizmet kalitesinde bu standardı yakalayacağız. Bunun kazanılması yetmeyecek bu belgenin ve başarının ortaya konulmasından sonra sürdürülmesi en az kazanılması kadar önem arz etmektedir" dedi.

Güzeloğlu, belgenin alınmasının ardından bunun olumlu bir şekilde vatandaşa yansıyacağına da dikkat çekti. Seminerin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Özel İdare Genel sekreteri Aslan Karanfil, kamu kuruluş temsilcileri ve personeli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?