26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Borsan Samsun'un yüzakı oldu

Samsun'da 1984 yılında elektrik tesisat malzemeleri üretimiyle başlayan iş serüveninde 26 ülkeye ihracat yapar konuma gelen Borsan Elektrik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 3 milyon dolarlık ilave yatırımla 2006'da üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğini arttırma kararı aldı.

Samsun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki son teknolojiyle donatılmış fabrikada kablo üretimine 2004 yılında başlayan Borsan, PVC kaplı kablonun ardından çelik kaplı kablo üretimine geçti. Kuruluşunun 21. yılında Türkiye'nin 81 vilayetinde 3 bin satış noktasına ulaşan, Avrupa, Afrika ve Doğu Bloğu ülkelerine üretiminin yüzde 30'unu ihraç ederek dikkat çeken şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, yapacakları yatırımın ardından stratejik atılımlarlaürettikleri malzemelerin yüzde 50'sini yurtdışı pazarlarda satmak istediklerini belirtti.

Aydınlatma ürünlerinde ise CNC tezgahları ve kalıp tezgahları için yeni yatırımlar planladıklarını söyleyen Ölmez, Samsun, İstanbul, İzmir ve Ankara'da bölge müdürlükleri bulunduğunu kaydetti. Ölmez, "Dış ticaret organizasyonumuzu İstanbul'da Perpa İş Merkezi'nden yürütüyoruz. Ukrayna'da 400 noktaya dağıtım yapıyoruz. Borsan, grubumuza bağlı şirketlerin en büyüğü ve 360 personele sahip" dedi.

Ukrayna ve AB pazarında etkin olmalarına rağmen gelişmekte olan ülkelere yöneldiklerini kaydeden Ölmez, sektördeki en geniş ürün yelpazesine sahip şirket olduklarını vurguladı. Ölmez, "Markalaşmaya büyük önem veriyoruz ve üretimimizin en az yüzde 50'sini 'Borsan' markasıyla pazara sunuyoruz. Yurtiçinde elde ettiğimiz güven duygusu ve imajımızı dünyanın dört bir yanına taşıyacağız" diye konuştu.

Tasarımından kalıp imalatına kadar her ürünü kendi bünyelerinde imal ettiklerini açıklayan Ölmez, Samsun'da şehir içinde bulunan mağazayı yenilediklerini, burada daha çok bireysel bazda hizmet verdiklerini ve pazarlama ağırlıklı çalıştıklarını ifade etti. Ölmez, mağazaya gelen müşterilerine ücretsiz profesyonel danışmanlık hizmeti verdiklerini, alternatifli proje hazırladıklarını, bunun için dünyanın en gelişmiş aydınlatma yazılımlarını kullandıklarını ve profesyonel aydınlatma hizmetlerini yönlendirdiklerini de belirtti. Aylık ciro hedeflerinin 3 milyon dolar olduğunu dile getiren Ölmez, şöyle devam etti:

"2005 sonu itibariyle aylık ciro ortalamasında 3 milyon dolar rakamına ulaşacağımızı düşünüyorum. Sektörde cirosu çok yüksek olan firmalar olmasına rağmen ürün çeşitliliğiyle müşteriye daha çok ürünle ulaşabilen tek firma biziz. Tek sıkıntımız Uzakdoğu'dan gelen kalitesiz ve ucuz ürünler. Hükümetin Uzakdoğu ürünleriyle ilgili tedbirler almasını istiyoruz. Biz uluslararası kalite belgelerine sahip olmamıza rağmen Uzakdoğu kökenli kalitesiz ürünler, denetimsiz bir şekilde ithal ediliyor. Bunun için gerekli tedbirler alınmalı. Bu konuda öncelikle insanlarımızın can ve mal güvenliği düşünülmeli."

Ölmez, şirket olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve 300 kişilik modern eğitim salonunda sık sık çalışma hayatıyla ilgili seminerler düzenleyerek personeli sürekli gelişime açık hale getirdiklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 10:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emirhan kesici takımlar IP: 88.235.46.xxx Tarih : 16.04.2008 14:48:32

türkiye ekonomisine bulunmuş olduunuz katkıdan dolayı teşekür ederiz. yılmaz kahraman