5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Doğalgaz kesintisi yok

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, Rusya Federasyonu doğalgazının Türkiye'ye giriş noktası olan Samsun'da doğalgaz kesintisinin söz konusu olmadığını belirtti.

İran ve Rusya'nın doğalgaz kesintilerinden sonra Türkiye'deki birçok sanayi bölgesinde olduğu gibi Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde de doğalgaz kesintisinin gündeme geldiğini ancak yoğun çalışmaları sonucu bunun önüne geçtiklerini ifade eden Adnan Sakoğlu, "BOTAŞ yetkilisi Behçet Bal'ın da gayretleriyle Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde doğalgaz kesintisi kesinlikle söz konusu değil" dedi.

Doğalgaz enerjisini kullanan Samsun'daki bütün firmaların aynı kapasiteyle çalışmalarını devam ettireceklerini söyleyen Sakoğlu, "Samsun'da bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Firmalar, sözleşme yaptığımız miktarın yüzde 70'ini kullanıyor. Tabii üretimin kapasitesiyle alakalı olarak metreküp bazında değişiklikler oluyor. Bu doğaldır. Herhangi bir sorunumuz yok. Sonuçta bu Samsun'un değil Türkiye'nin bir sorunu" diye konuştu.

İran ve Rusya'nın kesinti yapmasını da değerlendiren Sakoğlu, konunun teknik bazda hükümet tarafından sağlıklı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. Sakoğlu, "Doğalgaz Türkiye'de önemli bir enerji argümanıdır. Ancak doğalgazın ithal bir enerji girdisi olduğu göz önüne alınarak daha hassas davranılmalı. Özellikle hidroelektrik ve termik santrallerin devreye girmesi, bu bağlamda Türkiye'nin tabii kaynaklarını en ekonomik şekilde değerlendirmesi gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 11:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?