19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Esnafa ruhsat uyarısı

Samsun'un 100 bin nüfuslu Canik Beldesi'nde faaliyet gösteren esnafların, 2006 yılında artacak harçlardan etkilenmemesi için bir an önce ruhsatlarını alması gerektiği bildirildi.

Canik Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Cezmi Genez, esnafın 3 aylık süresi kaldığını belirterek, "Eski Sanayi ve Gülsan Sanayi sitelerinde 3 aydır ruhsatlandırma çalışmalarımız hızla sürüyor. Geçmiş dönemlerde ruhsat almak için esnafımızdan 16 kalem evrak isteniyordu. Şimdi vergi levhası fotokopisi, tapu veya kira kontratı, yangın söndürme cihazı faturası, şirketler için ana sözleşme örneği, ticaret sicil kaydı veya ustalık belgesiyle kartvizitten oluşan evrakları belediyemize getirsinler, 10 dakikada ruhsatlarını alsınlar" dedi.

Ruhsat almak için vakti olmayan esnafların 228 33 16 veya 228 35 50 numaralı telefonları aramaları halinde işyerlerine ekip gönderdiklerini ve bu ekibin ruhsatı yerinde hazırlayarak verdiğini kaydeden Genez, "Yeter ki esnafımızın işi aksamasın. Hizmette sınır yoktur. Bizim tek isteğimiz var o da yıl sonuna kadar ruhsatlarını alsınlar. Böylece hem cezadan hem de 2006 yılında artacak olan ruhsat harçlarından kurtulsunlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 19:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?