5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Havza Ürün Borsası yıkılma tehdidi altında

Samsun'un Havza İlçesi'nde yapımı devam eden Ürün Borsası'nın Hacı Osman Deresi'nin kenarına yapılması sebebiyle yıkılma tehdidi altında olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Mescit Mahallesi'nde 2002 yılında temeli atılan ve 2006 yılının faaliyete geçmesi beklenen 35 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 3 milyon YTL'e mal olacak bölgenin en büyük Ürün Borsası'nın etrafından geçen Hacı Osman Deresi tehdit oluşturuyor. Samsun Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve Havza Zaireciler Sitesi Toplu İşleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Ertekin, Ürün Borsası'nın Hacı Osman Deresi'nde yaşanan su taşması ve toprak kayması sebebiyle yıkılma tehdidi altında olduğunu söyledi.

Konuyu gerekli mercilere bildirdiklerini ve önlem alınmasını istediklerini belirten Ertekin, "4 yıldır herhangi bir çalışma yapılmadı. Devlet yöneticilerimiz, sanayicimize yatırım yapılmasını söylerken bütün geliri tarıma dayalı olan Havza'da, esnafın bir araya gelerek kurduğu Ürün Borsası'nın Havza çiftçisinin ürünün değerlendirilebileceği bir yer olacaktı. Ama şimdi tehdit altında" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 19:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?