5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İşsizlere meslek edindirme kursu

Samsun Gazi Belediyesi Gazi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) 5. dönem mezunları sertifikalarını aldı.

Gazi Belediyesi tarafından işsiz vatandaşların meslek sahibi edilerek iş bulmalarına imkan sağlamak amacıyla başlatılan GAMEK projesi kapsamında 5. dönem kaynakçılık kursuna katılan 60 kişiden başarılı olan 57 kişiye sertifikaları törenle verildi. GAMEK'te düzenlenen törene katılan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, kurslardan mezun olanların aldıkları sertifikalarla hayatları boyunca işsiz kalmayacaklarını ve kollarında daima bir altın bilezik bulunduracaklarını kaydetti. GAMEK mezunlarıyla gurur duyduğunun altını çizen Başkan Kaldırım, "Kurs sürelerinin sonunda başarıyla mezun olan ve ardından yeni işlerinde istihdama katılan gençlerimiz her platformda Samsun adını başarıyla temsil etmektedir. Sizlerden de aynı özveriyi bekliyorum. Şu anda sertifikalarınızı almak üzere buradayken bile aranızdan 45 gencimizi Kazakistan'da çalıştırmak isteyen bir işadamı da aramızda bulunmaktadır. Henüz mezun olalı çok kısa bir süre olmasına rağmen GAMEK mezunlarına gösterilen bu ilgi yaptığımız işin de önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. 5. dönemde toplam 270 kişiyi eğiten GAMEK, bunların içerisinden 225 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdi. 150 kursiyer ise Türk Loydu sınavından başarıyla mezun olup, uluslararası sertifikayı almaya hak kazandı" dedi.

Gerçekleştirilen kursların öneminden bahseden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Akaltun ise, "Gazi Belediyesi'ni altına imza attıkları bu projeyle şehrimizde önemli bir istihdam atağını gerçekleştirmiştir. 5. dönemin sona erdiği bu kurslar seri şekilde devam etmekte ve gençlerimiz kurslardan mezun olduktan sonra kolaylıkla iş bulmaktadır. Bu bağlamda Gazi Belediyesi'ni tebrik ediyor, istihdam çalışmalarıyla birlikte başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

İşsizliğe karşı büyük bir savaş verdiklerini ve bu savaşta en büyük destekçilerinin Gazi Belediyesi olduğunu dile getiren İş-Kur Müdürü Tahsin Bayar, GAMEK'in hayata geçmesinin ardından iş ve meslek sahibi olan gençlerin başarıları karşısında duydukları memnuniyeti vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 21:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?