5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İZair Samsun seferlerine başladı

İzmir Havayolları (İZair) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZair'in 26 Haziran'da seferlerine başlamasının ardından büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Yüzde 90'ı aşan doluluk oranına ulaşan İZair'in, mevcut hatlarına ek olarak pek çok yeni noktaya uçuşlar başlatması için büyük talep geldiğini ifade eden Demirtaş, "Özellikle Karadeniz Bölgesi'nden çok yoğun bir talep olduğunu gördük. Bu nedenle de İzmir ile Trabzon ve Samsun arasında karşılıklı seferleri başlattık" dedi. 

Demirtaş, 19 Eylül'de, Trabzon ve Samsun'un yanı sıra İzmir ile Van, Erzurum, Gaziantep arasındaki karşılıklı seferlerin ayrıca Trabzon-Adana seferlerinin de başladığını söyledi. Demirtaş, Ege ile Karadeniz'i birbirine bağladıklarını belirterek, "İzmir -Van seferleriyle Türkiye'nin batısı ile doğusunu, Trabzon - Adana seferleri ile de en kuzeyi ile en güneyini birbirine bağladık. İZair, artık Türkiye'nin dört ucunu birbirine bağlayan, dört bir yandan Türkiye'yi kucaklayan bir şirket haline geldi" diye konuştu. 

İzmir - Samsun seferlerinin ilk defa İZair tarafından başlatıldığını, İzmir-Trabzon seferlerinin de yetersiz olduğunu hatırlatan Demirtaş, "İster karayolu ile ister uçakla aktarma yaparak iki kent arasında seyahat etmek istediğiniz zaman neredeyse bir gün süren yolculuklar İZair'in yeni seferleri sayesinde artık 2 saate indi" açıklamasını yaptı. 

Demirtaş, yeni başlayan seferlerin tanıtımı için İzmir'den yaklaşık 60 kişilik bir heyetle Samsun ve Trabzon'a gezi düzenlediklerini kaydetti. 

İZair yöneticileri, İzmir'deki Karadenizli işadamları ve basın mensuplarından oluşan heyetin Cuma günü saat 20.15'de İZair'in tarifeli seferi ile Samsun'a geleceğini ifade eden Demirtaş, "21 Ağustos Cumartesi günü önce Samsun'da bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Ardından Trabzon'a geçerek, orada da bir toplantı düzenleyeceğiz ve 17.15'de İZair'in tarifeli seferi ile Trabzon'dan İzmir'e geri döneceğiz. İki toplantıda da Samsun ve Trabzon kentlerinin üst düzey yöneticileri, iş adamları ve basın mensupları ile biraraya geleceğiz. Bu vesileyle kentin iş adamları biraraya gelecek. Bu seferlerin başlaması İzmir, Trabzon, Samsun kentlerine büyük yarar sağlayacak, önemli hareketlilik yaşanacak. Aynı zamanda Trabzon ile Samsun kentlerine komşu olan Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Rize'ye de yararlı olacak. Bütün Karadeniz için ulaşım artık çok daha kolay" şeklinde konuştu. 

İZair'in İzmir-Samsun, İzmir-Trabzon ve Trabzon Adana arasındaki seferler, günleri ve uçak kalkış saatleri ise şöyle:
"İzmir-Trabzon: Pazartesi-Çarşamba ve Cumartesi 11.00, Trabzon İzmir: Çarşamba - Cumartesi 17.35, Trabzon-İzmir: Pazartesi 14.00, Trabzon-Adana: Çarşamba - Cumartesi 13.40, Adana-Trabzon: Çarşamba - Cumartesi 15.35, İzmir-Samsun: Pazartesi - Çarşamba - Cuma 20.15, Samsun-İzmir: Pazartesi - Çarşamba - Cuma 22.30."
iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 12:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikriye öztürk IP: 88.234.49.xxx Tarih : 8.01.2007 20:11:53
izmir-samsun seferlerinin başlamış olması çok güzel.fakat sayısı çok az ve sefer günleri çok uyumsuz.pazar günü sabah samsuna gidip,akşam dönmek istiyorum.ama imkansız.izmirden bile.hatta aktarmalı olarak bile bu imkansız.ki,bodrum'dan bu daha da imkansız.bi çözüm bulunur mu bilmiyorum.bunu sadece diliyorum.