27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

STSO'nun yeni rotası Rusya

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, Avrupa ülkelerinin yapısı nedeniyle ürün satışının zor olduğunu, bunun için de Rusya'ya yönelmek gerektiğini söyledi.
STSO Meclis Toplantısı'nda konuşan Sakoğlu, İtalya'ya düzenledikleri işadamları seyahatinde 30'a yakın firmayla görüşme yaptıklarını ve ilginç bulgular elde ettiklerini kaydetti.

Yapılan yurtdışı seyahatlerinde Avrupa ülkelerinin almaktan değil hep satmaktan yana olduğunu gördüklerini vurgulayan Sakoğlu, "Avrupa ülkelerine ürün satmamız zor. Ekonomik sıkıntıları yok. Üretim yapıyorlar. Sosyal kazanımları yüksek. Biz onlardan teknoloji ve bilgi alarak yararlanmamız mümkün. Bunun için Rusya'ya yönelmemiz gerekiyor. Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu'daki diğer ülkeler de ideal potansiyel" dedi.

Hükümetin vergi oranlarının düşürülmesi yönündeki çabaları takdirle karşıladıklarını dile getiren Sakoğlu, "Biz her zaman söylüyorduk. Vergilerin mutlaka düşürülmesi gerekli. Verginin tabana yayılmasını istiyorsak, oranlar düşürülmeli. Bunun için çalışmalar başlatıldı. Yeni düzenlemeler yapılacak. Bu sevindirici bir gelişmedir. İyi gelişmeler de oluyor. Makro düzeydeki gelişmeler bizi şımartmamalı. Enflasyonun düşmesi, faizlerin aşağıya inmesi sevindirici. Ancak, ekonomimiz hala tehlikeli durumda ilerliyor" diye konuştu.

17 Kasım'da Mavi Akım Projesi kapsamında gerçekleştirilen Enerji Zirvesi'ne de değinen Sakoğlu, zirveden umduklarını bulamadıklarını kaydetti. "Ben Samsun'a ilk defa bir başka ülkenin devlet başkanlarının geldiğini gördüm. Bunlar olumlu gelişmeler ama istenilen neticeleri aldığımız söylenemez" diyen Sakoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Ceyhan Boru Hattı kapsamında Ceyhan'da bir rafineri yapılacağını söylediğini tekrarladı. Sakoğlu, "Rafineri, bizim de projemiz. Samsun'a mutlaka bir rafineri yapılması gerekiyor. Bundan vazgeçmiş değiliz. Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konut kredilerinin tabana yayılarak inşaat sektörünün canlanması gerektiğine dikkat çeken Sakoğlu, kredi kartlarında düzenleme yapılacak olmasının olumlu bir gelişme olduğuna değindi. Sakoğlu, "Bu düzenleme kredi kartında yaşanan sorunların yüzde 80'ini giderecektir. Kredi kartı ayrı bir sosyal sorundur. Mutlaka bir düzene sokulması gerekliydi" açıklamasını yaptı.

Sakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, STSO'nun önümüzdeki aylarda düzenlenecek vergi rekortmenleri ödül törenine katılacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 23:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?