26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

TSO kayıt dışından yakındı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu, kayıt dışı ekonominin Türkiye'de yıllardır üzerinde durulan, çokça tartışılan bir konu olmasına rağmen bugüne kadar kayda değer bir gelişme sağlanamadığını belirtti.

Kayıt dışı ekonominin birçok nedeni bulunduğunu, önlenememesi nedeniyle devletin büyük miktarda gelir kaybına uğradığını söyleyen Adnan Sakoğlu, "Bir yandan da kayıtlı olarak ticaret yapan ve vergisini ödeyenlere karşı haksız rekabet oluşturulmaktadır. Aynı zamanda kayıt dışı ekonomiden tüketiciler de etkilenmektedir. Denetimden uzak, kalitesiz ve gerekli yasal yükümlülükler yerine getirilmeden üretilen veya ithal edilen ürünler yine kayıt dışı satılarak tüketiciler aldatılmakta, hatta sağlık ve güvenlik açısından da ciddi riskler doğmaktadır" dedi.
İlgili kurum olarak başta Maliye Bakanlığı olmak üzere yetkili devlet kurumlarının konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstermesi ve etkin bir denetim sisteminin oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Sakoğlu, "Bu hareket, kayıt dışılığı önlemekte önemli bir adım olacaktır. Odamız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2006 yılında da kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması yönündeki çalışmalarına devam edecektir. İlgili kurumlar nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 14:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?