19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Üretim çok marka yok

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mobilyacılık sektöründe Türkiye'de üretimin çok olduğunu, ancak markanın olmadığını söyledi.

Mobilyacılar, Marangozcular ve Döşemeciler Odası Başkanlığı'na yeni seçilen İbrahim Ülker ve Yönetim Kurulu Üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samsun'a yakışan bir mobilyacılar fuarlarının açılması için çalıştıklarını dile getiren İbrahim Ülker, mobilyacıların Pazar günü açık olması ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bunu da gerek basın yoluyla gerekse de el ilanlarıyla Samsun halkına duyuracaklarını söyledi.

Mobilya sektörünün çok önemli bir meslek grubu olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Son günlerde ülkemizde inşaat sektöründe büyük gelişmeler yaşanıyor. Bunun için de sizlere çok büyük görevler düşüyor. Her meslekte olduğu gibi mobilyacılıkta marka çok önemli. Marka sıkıntısı sadece Samsun'un değil, Türkiye'nin sıkıntısı. Türkiye'de üretim çok ama marka yok. Bununda aşılması için herkese büyük görevler düşmektedir. Mobilyacıların marka olabilmeli için ilk önce siteleşmeye gitmeli. Samsun'a yakışır bir mobilyacılar sitesi bulunmuyor, mobilyacılar sitesinin en kısa zaman içinde kurulması lazım. Samsun'a sadece mobilyacılar sitesi değil, her meslekte sektörel siteleşme lazım. Siteler kurulduğunda fuarcılık ve markalaşma kendiliğinden gelecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 16:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?