5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Yabancılar Pazarı'na modern bina

Samsun'da 8 ay çadırda hizmet verecek olan Yabancılar Pazarı, daha sonra modern binalarına taşınacak. 

Samsun'un en işlek alışveriş merkezlerinden biri fuar içindeki Yabancılar Pazarı, 10 bin metrekarelik çadırda hizmet verecek. Ramazan ayında iftar çadırında hizmet verecek olan Yapancılar Pazarı esnafı, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak modern binalara kavuşacak. 

Yabancılar Pazarı'nın Samsun'un markası olduğunu belirten Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç, Yabancılar Pazarı çarşısında bin civarında dükkanın bulunduğu ve çok çeşitli ihtiyaç maddelerinin satıldığını söyledi. Pazarın, Samsun ve komşu illere hitap eden bölgesel bir pazar niteliği taşıdığını vurgulayan İnanç, pazarı her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi. 

İnanç, "Pazar, fuar içinde doğu-batı ekseni boyunca 480 metre uzunluğunda bir alanda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, esnaf için modern, daha kullanışlı, Samsun'a yakışır yeni binalar yapacak. Bizlerde bu binalarda hizmet vereceğiz. Bu süreçte İlkadım Belediyesi'nin Ramazan için kurduğu çadırda 8 ay gibi bir sürede hizmet vereceğiz. Bu sürecin ardından yeni binalarımıza taşınacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:55:00
Güncelleme :27 Eylül 2006 Çarşamba 01:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülcan önal IP: 88.228.246.xxx Tarih : 18.04.2008 17:57:42

yabancılar pazarı çok seviyorum gitmemiş duramıyorum ve samsunu çok seviyorum bir samsunlu olarak allah başımızdan yusuf ziya yılmaz­­ ıeksik etmesin çok teşekkür ederiz ona