26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

10 Aralık İnsan Hakları Günü

Memur-Sen Samsun Şube Başkanı İdris Maden, dünyada insan haklarında geriye gidişin yaşandığını söyledi.

Sendika binasında 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen İdris Maden, insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelerde birçok hak ve özgürlükten bahsedilmesine rağmen, hala Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde belirtilen hak ve özgürlüklerin temin edilemediğini söyledi.

"İnsan haklarında geriye gidiş yaşanmaktadır" diyen Maden, "Bu durum insan hakları açısından kaygı vericidir. İnsan hakları kişilerin, sadece insan olmalarından kaynaklanan vazgeçilmez, devredilemez ve bölünmez hakkıdır. Ancak BM'de kabul gören hak ve özgürlükler sağlanamamıştır. Bugün dünyada insan haklarını incelediğimizde vahim bir durum ortaya çıkmaktadır" dedi.

İnsan Hakları'ndan bahseden birçok ülkenin insan hakları ihlali yaptığını ifade eden Maden, "ABD terörü bahane ederek, AB eksenli özgürlük ve demokratik anlayışı korumak, insan hakları adına Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmiştir. Dünya üzerinde gizli cezaevleri dolaşıyor, gizli cezaevleri olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye kesinlikle gizli uçaklara ve gezici cezaevlerine müsaade etmemelidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 17:06:33
Güncelleme :10 Aralık 2005 Cumartesi 17:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?