6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kuş gribi bu kez Terme'de

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Aybeder köyünde 30'dan fazla tavuğun ölmesi üzerine yapılan ilk incelemede kuş gribi virüsüne rastlandı. Köyde kanatlı hayvan itlafına başlanıp bölge karantina altına alındı.

Samsun'da, 19 Mayıs ilçesi Yörükler beldesinin ardından ikinci kuş gribi vakası, Terme ilçesine bağlı Aybeder köyü Üzümcü Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, köyde oturan Kerim Yılmaz ve Mehmet Gürsoy'un önce 12 tavukları öldü. Daha sonra Kerim Yılmaz'a ait 20 tane daha tavuk birden hastalanarak öldü. Yılmaz, ölen tavukları kireçleyip gömdükten sonra jandarmaya haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, ölen tavuklardan numune aldı. Samsun Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde yapılan ilk incelemede tavuklarda kuş gribi virüsüne rastlandı. Alınan numunelerin, Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde yapılan analizinde de kuş gribine rastlandı ve köyde karantina uygulaması başlatıldı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri köyde 78 kanatlı hayvanı itlaf ederken, Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri de köylüleri bilgilendirdi ve sağlık taraması yaptı.

Gölyazı Belde Belediye Başkanı İsa Baş, bölgelerinde kuş gribi vakasının görüldüğünü ve bölgenin karantinaya alındığını söyledi. Ölen tavukların sahibi Kerim Yılmaz ise tavuklara kuş gribinin göçmen kuşlardan bulaştığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 16:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?