6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tekkeköy'de bayram var

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki 2 mobil santralin mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından ilçe sakinleri, ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asarak kutlama yaptı.

Tekkeköy ilçesinde bulunan mobil santrallerle ilgili Samsun Barosu'nun açtığı dava kapsamında Ankara 10. İdaresi Mahkemesi'nin 'yürütmeyi durdurma' kararı vermesinin ardından Samsun 2. İdare Mahkemesi de, 2 santrale Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği geçici ruhsatla ilgili yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Tekkeköy Kaymakamlığı'nın mahkeme kararını tebliğ etmesi üzere dün gece saat 01.00'de santraller faaliyetini durdurdu.

Kararın uygulanmasının ardından santralin saçtığı iddia edilen zehirli maddelerden en çok etkilenen Tekkeköy ilçesinde bayram havası hakim oldu. Sabah saatlerinde itibaren vatandaşlar ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaya başladı. "Bugün bizim bayram günümüz" diyen ilçe sakinleri, sevinçlerini Türk bayrağı ile gösterdi.

Uzun zamandır santralin sağlıklarını bozduğu, hayvanlarının ve tarım ürünlerinin etkilendiği ve artık verim alamaz olduklarını dile getiren ilçe sakinleri, daha önce çeşitli protesto eylemleri yapmıştı. Alınan mahkeme kararının uygulanmasının ardından ilçede herkesin yüzü gülerken, insan ve çevre sağlığı için doğru bir karar alındığı ifade edildi.

İlçe sakini Erkan Kafalat, yıllardır santralin kapatılması için mücadele verdiklerini, en sonunda mutlu bir haber aldıklarını ve faaliyetin durduğunu söyledi. Sağlıklarının bozulduğunu, ilçede yaşayamaz duruma geldiklerini kaydeden Kafalat, kararı kutlamak için ilçede herkesin Türk bayrağı astığını dile getirdi. Muhammet Yılmaz ise ilçe sakinlerinin hepsinin şu an mutlu olduğunu dile getirerek, şimdi de termik santral sorununun karşılarına çıktığını vurguladı. Hasan Başyol da ilçe insanlarını hasta eden, tarımı bitiren mobil santrallerin daha faaliyete geçmesini istemediklerini, kapatılma kararının uygulandığı günün bayram günü olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?