6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çöpten bebek çıktı!

Samsun'da, yeni doğmuş bir kız çocuğu poşet içinde çöp konteynırına atılmış hale donmak üzereyken bulundu.

Olay, Canik beldesi Yeni Mahalle 2. Dolmuş Hattı Son Durağı'nda bulunan çöp konteynırında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 02.00 sıralarında çöp konteynırının içinde havluya sarılı poşete konmuş halde bebek bulan vatandaşlar, olayı polise haber verdi.

Yeni doğmuş olduğu belirtilen kız çocuğu polis tarafından Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılarak Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat
Günaydın, 1 kilo 270 gram ağırlığında olan kız çocuğunun soğuktan donmak üzereyken hastanelerine getirildiğini belirterek, "Doktor ve hemşire arkadaşlar bebeği kurtarmak için seferber oldular. Şu an solunum cihazına bağlı ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Bu olay dehşet vericidir. Bebeğini çöpe atan aile inşallah pişman olur ve bize gelerek bebeğini teslim alır. Bir bebeğin yeri daima ailesinin ve annesinin yanıdır" dedi.

Bebeğin göbek bağının kesik olması ve sağlık kuruluşlarında kullanılan göbek bağı yönteminin kullanılması üzerine polis, özel hastaneler ve özel tıp merkezlerinde doğum yapanları araştırıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 17:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali özkan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 5.01.2009 12:30:45

YANİ BÖYLE VİCDANSIZLIK OLMAZ