6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öğretmenlerden santral protestosu

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen üyeleri, faaliyeti bugün mahkeme kararıyla durdurulan mobil santral ve kurulması planlanan termik santralleri Samsun'un Tekkeköy ilçesinde protesto etti.

Tekkeköy ilçesinde bulunan mobil santrallerle ilgili Samsun Barosu'nun açtığı dava kapsamında Ankara 10. İdaresi Mahkemesi'nin 'yürütmeyi durdurma' kararı vermesinin ardından Samsun 2. İdare Mahkemesi de, 2 santrale Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği geçici ruhsatla ilgili yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Tekkeköy Kaymakamlığı'nın kararı tebliğ etmesi üzeri dün gece saat 01.00'de santral faaliyetini durdurdu.

İlçe meydanında kararı kutlayan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen üyeleri, Samsun'da kurulması planlanan termik santralin engellenmesini istedi. Pankart açan, taleplerini içeren uyarıcı yazıları ilçe sakinlerine gösteren yaklaşık 80 sendika üyesi öğretmenlere vatandaşlar da destek verdi. Çocukların da katıldığı eylemde santrallerin insan ve çevre sağlığına olan etkilerine dikkat çekildi. Tekkeköy ve Çarşamba ilçesinde kurulması planlanan termik santralleri istemediklerini dile getiren sendika üyeleri, mobil santral için alınan yargı kararın sürekli uygulanması gerektiğine işaret etti. Polisin önlem aldığı eylemde slogan atan eylemciler, alkışlarla da tempo tuttu.

Mobil ve termik santrallerin çevreye, insan ve diğer canlılara olan olumsuzluklarından dolayı kurulmamasını, kurulmuşların da kaldırılmasını talep ettiklerini dile getiren Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necmi Macit, halkı hasta edecek, kanser vakalarında artışa neden olacak, tarımın bitirilmesine, içme sularının kirlenmesine neden olacak mobil ve termik santrallerin faaliyette olmaması gerektiğini kaydetti. Yargı kararının doğru bir karar olduğunu dile getiren Macit, yetkililerin doğru kararlar vermesi ve halkın gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?