6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İki kız kardeşin akıl almaz oyunu

Samsun’da anneleri öldükten sonra anneanneleri N.L. ile birlikte yaşamaya başlayan 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi T.U. ile 17 yaşındaki lise öğrencisi D.U., geçen ocak ayında akıl almaz bir oyun düzenleyerek anneannelerini soydu.

İddiaya göre, N.L.’den dersaneye vermek için para isteyen D.U. olumsuz yanıt alınca, küçük kardeşiyle bir plan yaptı. Anneannelerine fazla miktarda alınınca uyku veren ’kediotu’ bitkisini kaynatıp içiren iki kız kardeş, kasadaki üç bin YTL’yi alarak evden çıktılar. Önce dershaneye 750 YTL veren kardeşler, birkaç gün sonra da tarayıcısı ve renkli yazıcısı bulunan bir bilgisayarı 1000 YTL’ye satın aldı.

Soyulduğunu on gün sonra fark eden anneanne, torunlarının da olayı kabullenmemesi üzerine polise giderek şikáyetçi oldu. Aile büyükleri tarafından sıkıştırılan iki küçük kız anneannelerini soyduklarını kabul ettiler ve parayı geri vereceklerini söylediler. İki kardeş parayı harcadıkları için çareyi bilgisayarda sahte para basmakta buldu. Tarayıcı yardımıyla 50, 20 ve 10 YTL’lik banknotlar halinde 950 YTL basan T.U. ve ablası D.U., paraları anneanneye verdi.

Yaşlı kadın, torunlarından aldığı sahte paralarla alış veriş yapmak isteyince gözaltına alındı. N.L., "Parayı bana torunlarım verdi" deyince, torunları Çocuk Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Savcıya ifade veren D.U., "Dershaneye para verecektim. Anneannem para vermeyince böyle bir plan yaptık. Pişmanım" dedi. Anneanne N.L.’nin şikáyetçi olmaması üzerine savcı iki kız kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 09:49:06
Güncelleme :13 Şubat 2008 Çarşamba 10:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?