26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

3'lü zirve yapacaklar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Samsun'da yapacağı 'Enerji Zirvesi'nin programı belli oldu.

Samsun'da 17 Kasım'da yapılacak zirveye katılacak liderler Erdoğan, Putin ve Berlusconi, saat 11.00'de ayrı ayrı uçaklarla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na inecek. Liderler, buradan Mavi Akım açılış töreninin yapılacağı Çarşamba-Durusu'ya geçecek. Saat 11.30'da Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de hazır bulunacağı törende, Mavi Akım Projesi hizmete sokulacak. Törende Erdoğan, Putin ve Berlusconi birer konuşma yapacak.

Törenin ardından 3'lü zirvenin yapılacağı Büyük Samsun Oteli'ne geçilecek. Saat 14.00'de başlayacak zirvenin ardından saat 17.00'de basın toplantısı düzenlenecek. Basın toplantısından sonra liderler Samsun'dan ayrılacaklar.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında zirveyi değerlendirdi. Zirvenin Samsun için öneminden bahseden Köktaş, "İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk defa 3 lider, Türkiye'de Samsun'da bir araya gelecekler. Bu Samsun'un dünyaya tanıtılmasında büyük önem arz ediyor. Ancak, bu enerji zirvesinden Samsun için kesin sonuçlar çıkacağını kimse beklemesin" dedi.

Bu arada, Türk ve Rus heyetler Samsun'a gelerek törenin yapılacağı Durusu ve zirvenin yapılacağı Büyük Oteli'nde inceleme yaptı. Zirvenin hazırlıklarının ise 12 Kasım'dan sonra yapılacağı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın aynı gün Samsun'da yapmayı planladığı mitingin ise, zaman darlığı nedeniyle 26 Kasım saat 13.00'e ertelendiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 14:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?