5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Antrenörü çöpçü yaptılar

Samsun Amatör Küme takımlarından Canik Belediyespor'un antrenörü Ergün Ocak, belediye işçilerinin iş bırakma eylemine destek verdiği için görevinden alınarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Meşe Kültür Tesisleri'nde yerleri süpüren Ocak, bu durumu haketmediğini söyledi.

Samsun'un alt kademe belediyelerinden Canik Belediyesi'nde görevli çalışanlar, 2.5 yıldır ikramiye ve toplu sözleşmeden doğan kişi başına yaklaşık 7 bin YTL tutarındaki alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle 4 ay önce iş bırakma eylemi yapmıştı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 182 işçinin katıldığı eyleme Canik Belediyespor'un antrenörü Ergün Ocak da katılarak destek verdi. Ancak Ocak'ın işçilere verdiği destek antrenörlük kariyerini de etkiledi. 11 yıldır antrenörlük yapan Ergün Ocak, görevinden alınarak Meşe Kültür Tesisleri temizlik bölümüne atandı.

6 yıldır Canik Belediyespor'da görev yapan Ocak, takımını Süper Minikler'de şampiyon yapmıştı. Belediyenin futbol takımını altyapısını oluşturan ve yıllardır büyük başarılara imza atan Ergün Ocak'ın sahalarda görev alması yerine çöpçülük yapması amatör futbol camiasının da büyük tepkisini çekti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Şener Aydın, başarılı bir antrenörün bu şekilde cezalandırılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Takımını Samsun şampiyonu yapmış, kariyeri başarılarla dolu bir antrenörün tekrar eski görevine dönmesini umut ediyoruz. Belediye başkanının da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü böyle başarılı antrenörler kolay kolay yetişmiyor” dedi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Samsun Şube Başkanı Ercüment Coşkundere ise belediyenin iç problemlerinin kendilerini üzdüğünü belirterek, “Ergün Ocak bizim derneğimizin üyesidir. Ancak belediyenin de işçisidir. Dernek olarak yaptırım gücümüz yok. Ama etik olarak antrenör arkadaşımıza yapılanı doğru bulmuyoruz. Kariyeri yüksek olan insanların rencide edilmemesi gerekir” dedi.

Canik Belediye Belediye Başkanı AKP'li Osman Genç ise antrenör Ergün Ocak'ın kadrosunun temizlik işlerinde olduğunu söyleyerek, “Kendisi bizim sözleşmeli işçimizdir. İşe nasıl girdiyse hizmeti de aynı kadroda devam ediyor. Canik Belediyespor ise bizim resmi bir kulübümüz değil. Sadece ismimiz var. Burada bir kasıt söz konusu değil. Eğer işini beğenmiyorsa bu işin yolu ayrılmaktır. İstifasını verip sporunu yapacaktır” diye konuştu.

Belediyeye bağlı Meşe Kültür Tesisleri'nde yerleri süpüren Ocak ise bu durumu haketmediğini söylemekle yetinde.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 15:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?