5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Batı Karadeniz sorunları tartışıldı

Batı Karadeniz Bölgesi Odalar ve Borsalar Bölgesel İstişare Toplantısı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çağlar'ın başkanlık ettiği toplantıya, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Özer ve Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki oda ve borsa temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar, 14 Şubat 2006'da Ankara'da TOBB organizesinde düzenlenecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yapacağı 2. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası öncesi ülkenin bölgesel ve sektörel ekonomik sorunlarını ve çözüm önerilerini tespit ettiklerini dile getirdi.

Samsun'daki toplantıda da Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki sorunları ve çözüm önerilerini belirlediklerini ifade eden Çağlar, "Ülke genelinde bölge bölge bu toplantılar yapılmaya başlandı. Bölgelerin sorunlarını tespit edip çözüm yollarını da belirledikten sonra bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu, 2. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası'nda Başbakan Erdoğan, bakanlar ve bürokratlara net bir şekilde sunacağız. Şuraya ülkemizdeki 364 oda ve borsa temsilcisi de katılacak" dedi.

Samsun'daki toplantıya Batı Karadeniz Bölgesi'nden 36 oda ve borsa başkanının katılımının beklendiği, ancak hava şartlarından dolayı bazı başkanların gelmediği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 12:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?