26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ben derecemi istiyorum

Samsun'da Gazi Lisesi'nde öğretmenlik yapan Necmettin Kazanhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulurken pankart açarak, "Günümün kutlanmasını istemiyorum, ben derecemi istiyorum" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Samsun Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Yavuz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Vekili Rauf Özdemir, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Dindar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çok sayıda okul müdürüyle öğretmenin katıldığı çelenk sunma töreninde tükenmez kalemle yazdığı pankartı kaldıran Gazi Lisesi Biyoloji Öğretmeni Necmettin Kazanhan, "Devletime 20 yıl işçi, son 10 yıldır da öğretmen olarak hizmet veriyorum. Ben günümün kutlanmasını istemiyorum. Ben derecemi istiyorum" dedi.

Öte yandan, törende gazetecilere Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Dindar, "24 Kasım 1928'de harf inkılabı yapılınca millet mektepleri kurulmuştu. TBMM tarafından Atatürk'e başöğretmenlik teklif edilmiş ve o da kabul etmişti. Bu durum 1981'de değerlendirilmiş ve 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır" diye konuştu.

Öğretmenliğin her toplum için son derece önemli olduğunu ve öğretmenlerin insanları eğitmek gibi önemli bir görevi ifa ettiğini kaydeden Dindar, "Ülkemizde, eğitim ve fiziki bakımdan sıkıntılarımız var ama dünyanın her yerinde böyledir. Dört dörtlük, mükemmel, eksiksiz bir eğitim bulamazsınız. Ama ülkemizde düzeliyor. Geçmişe bakıldığında durum daha iyi. Ben gençlerden çok umutluyum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 11:31:17
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?