5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Birçok alanda işbirliği öngörülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan ABD'nin Arkansas Eyeleti North Lıttle Rock kentinin belediyesi arasında sosyal, ekonomik ve kültürel alanı kapsayan protokol imzalandı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen 6 kişilik heyet, Samsun'daki gezilerinin ardından kendi belediyelerince hazırlanan protokolü Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Yapılan incelemenden sonra sosyal, ekonomik ve kültürel alanda faaliyetleri kapsayan protokol, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile North Lıttle Rock İl Genel Meclis Üyesi Neil Bryant üyesi arasında imzalandı. Protokolün şahitliğini ise North Lıttle Rock İl Genel Meclis Üyesi olan Thomas ve Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım yaptı. 

Günümüzde artık mesafelerin kısaldığı, ulaşımın ve iletişimin diyalogları artırdığını savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, amaçlarının sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi ilişkileri artırmak olduğunu söyledi. Yılmaz, "İmzalanan protokolle ilişkilerimiz daha da artacak. ABD'den ve Samsun'dan işadamları, öğrenciler, görevliler prokokol kapsamında branşlarına göre faaliyetlerde bulunacak" dedi. 

Türkiye açısından Samsun'un önemini bildiklerini ve Samsun gibi bir il ile kardeş şehir olmaktan, diyalogların daha da artması için protokol imzalamaktan onur duyduklarını dile getiren North Lıttle Rock İl Genel Meclis Üyesi Neil Bryant, protokolle ilişkilerin daha da artacağını kaydetti. İmza töreninde Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri de hazır bulunurken, ABD'nin Arkansas Vilayeti'nden North Little Rock Belediye Başkanı Patrıc Henry Hays'ın gönderdiği mektup da okundu. Daha sonra ABD'li heyete çeşitli hediyeler verildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 17:45:39
Güncelleme :20 Mayıs 2006 Cumartesi 17:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?