5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dilencinin şaşırtan serveti

Samsun'da yapılan dilenci operasyonunda, bankada 20 bin YTL'si olan, 18 dönüm arazisi bulunan ve ağzı altın dişlerle kaplı dilenciler yakalandı. 

İlkadım Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşın duygularını sömürerek haksız kazanç elde etmeye çalışan dilencilere yönelik operasyon
düzenledi. Cuma namazı öncesi cami içinde ve çevresinde vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak dilenenlere yönelik 1 saatlik çalışma yapıldı. Yapılan çalışmada 10 kişi, dilendikleri tespit edilerek haklarında işlem yapılmak üzere belediyeye götürüldü. Zabıtanın operasyon yaptığını gören bazı dilenciler kaçmaya çalışırken, zabıta ekipleriyle dilenciler arasında kovalamaca yaşandı. Kısa süren kovalamacanın ardından kaçan dilenciler yakalanarak ekip otosuna bindirildi. Çeşitli sözlerle zabıta görevlilerini ikna etmeye çalışan dilenciler, bunda başarılı olamayınca saldırgan tavırlar sergilemeye başladı. Zabıta aracına binmek istemeyen bazı dilenciler ise zorluk çıkardı. 

İlkadım Belediyesi'ne götürülen dilenciler tek tek araçtan indirildikleri sırada ağzında 5 adet altın diş bulunan Hatice Gül (60), görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Hatice Gül, daha sonra kendini yere atarak baygınlık rolü yaptı. Zabıta Müdürü Selahaddin Öznohut'un odasına getirilen dilencilerin üst aramaları yapılarak tutanakları tutuldu. Ağzında 5 altın diş bulunan Hatice Gül ile konuşan Zabıta Müdürü Öznohut, "Ayıptır, ağzında 5 adet altın diş var, bir de dileniyorsun" diyerek tepki gösterdi. 

Tokat'tan Samsun'a dilenmeye gelen Ömer Varol (68) isimli dilencinin üzerinde çıkan banka cüzdanı ise zabıtalara şaşkınlık yaşattı. Varol'un üzerinde yapılan aramada, 20 bin YTL parası olduğunu gösteren banka cüzdanı, çiftçilik belgesi, 18 dönüm arazisi, 2 büyükbaş ve çok sayıda küçükbaş hayvanı olduğunu gösteren bölgeler çıkması herkesi şoke etti. Varol'un üzerinden yaklaşık 100 YTL de nakit para çıktı. Çoğu dilencinin maddi durumu iyi olmasına rağmen dilendikleri tespit edilirken, bazıları para cezası kesilerek Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. İlk kez yakalanan dilencilere ise haklarında tutarak tutularak para cezası uygulandı. 

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Selahaddin Öznohut, özellikle Ramazan ayında dilencilerin vatandaşın duygularını daha çok sömürdüğünü, bunun yakalanan dilencilerin üzerinden çıkan para ve maddi durumlarını gösteren belgelerden anlaşıldığını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 13:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?